Καλώς ήλθατε στις σελίδες μου!

Συμβουλές που θα βοηθήσουν το παιδί σας να ευχαριστιέται τις ώρες της ανάγνωσης:

2010-12-01 08:59

 

 

             Συμβουλές που θα βοηθήσουν το παιδί σας να ευχαριστιέται τις ώρες της ανάγνωσης:

1

Διαβάστε βιβλία µαζί µε τα παιδιά σας. Όχι µόνο θα τα βοηθήσει να βελτιώσουν τις αναγνωστικές τους ικανότητες αλλά είναι και µια σπουδαία ευκαιρία να περάσετε ευχάριστα µαζί. Το άνοιγµα ενός βιβλίου είναι η αρχή µιας περιπέτειας και ποτέ δεν ξέρετε τι µπορεί να ανακαλύψετε στις σελίδες του.

2

Συνεχίστε να διαβάζετε ιστορίες στα παιδιά σας, ακόµη κι όταν μάθουν να διαβάζουν µόνα τους. Το βρίσκουν διασκεδαστικό και κυρίως τα ενθαρρύνει. Το παιδί σας δεν θα είναι ποτέ πολύ µεγάλο για να ακούσει και να απολαύσει µια καλή ιστορία.

3

Διαβάστε αργά, εκφραστικά, θεατρικά όσο μπορείτε. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε διαφορετικές φωνές για διαφορετικούς χαρακτήρες.

4

Να ακολουθείτε πιστά το κείμενο και να διαβάζετε την ιστορία χρησιμοποιώντας τις εικόνες.

5

Προσπαθήστε να τους διαβάζετε την ίδια ώρα κάθε µέρα. Πριν το βραδινό ύπνο είναι µια σπουδαία ώρα για να μοιραστείτε µαζί τους µια ιστορία. Γιατί να µην αφήσετε το παιδί σας να επιλέξει το βιβλίο που θα διαβάσετε;

6

Μη σας απασχολεί το αναγνωστικό επίπεδο. Τα παιδιά απολαμβάνουν εξίσου να ακούνε εύκολα βιβλία καθώς και βιβλία που θα ήταν γι’ αυτά πολύ δύσκολο να τα διαβάσουν µόνα τους.

7

Καθώς το παιδί σας θα εμπιστεύεται περισσότερο τον εαυτό του για να διαβάσει, µπορείτε να αντιστρέψετε τους ρόλους και να διαβάζει εκείνο σε εσάς τη συνέχεια της ιστορίας.

8

Συζητήστε µαζί τους για τα βιβλία, ρωτήστε τα τι πιστεύουν πως θα συµβεί στη συνέχεια ή ποιο κοµµάτι του βιβλίου τους άρεσε ή τα διασκέδασε περισσότερο.

9

Τι αρέσει στα παιδιά σας; Tα ζώα, τα σπορ, η µαγεία; Κάντε τους έκπληξη µε βιβλία ή περιοδικά µε θέµα τα ενδιαφέροντά τους ή τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.

10

Θυµηθείτε να έχετε µαζί σας ένα βιβλίο για να διαβάσετε µαζί µε τα παιδιά όταν βγαίνετε έξω, σε κάποια στιγµή που θα βαρεθούν.

11

Γνωρίστε στα παιδιά σας διαφορετικά είδη βιβλίων: κλασική λογοτεχνία, εικονογραφημένες ιστορίες, κόµικς, ποίηση, βιβλία γνώσεων.

12

Δείξτε στα παιδιά σας πόσο απολαμβάνετε λίγη ώρα µε το βιβλίο σας. Κάνετε τα βιβλία, τα περιοδικά και τις εφημερίδες καθημερινά αντικείμενα του σπιτιού σας κι αφήστε τα παιδιά σας «να σας πιάσουν να τα διαβάζετε».

13

Επισκεφθείτε µαζί το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς . Ζητήστε από τον υπεύθυνο βοήθεια για να επιλέξετε βιβλία που τα παιδιά σας θα ευχαριστηθούν.

14

Ενθαρρύνετε το παιδί σας, δείξτε ενδιαφέρον κι ενθουσιασµό για το βιβλίο του, πέστε του πόσο καλά διαβάζει και να είστε σίγουροι ότι θα θέλει να διαβάσει περισσότερο!!!

Πίσω

Αναζήτηση στον ιστότοπο

© 2008 All rights reserved.Agrapidis Konstantinos